Diresco gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer  

OK
Rossittis nieuwe distributiepartner in Duitsland!

Rossittis nieuwe distributiepartner in Duitsland!

Met trots en hoge verwachtingen kondigen we Rossittis aan als nieuwe officieel erkende distributiepartner. Dankzij distributiepunten op drie verschillende locaties dekt Rossittis de volledige Duitse markt. Daarnaast blijft ook Schulte Naturstein een vaste waarde als distributiepartner.

07.02.2020

Rossittis nieuwe distributiepartner in Duitsland!

07.02.2020
Met trots en hoge verwachtingen kondigen we Rossittis aan als nieuwe officieel erkende distributiepartner. Dankzij distributiepunten op drie verschillende locaties dekt Rossittis de volledige Duitse markt. Daarnaast blijft ook Schulte Naturstein een vaste waarde als distributiepartner.

De groei van Rossittis

Het familiebedrijf werd opgericht in 1898. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door 3de en 4de generatie Gerhard Rossittis en Thomas Rossittis. Sinds 2020 is ook de 5de generatie vertegenwoordigd door de indiensttreding van Leon Rossittis. Als kleine familie onderneming is Rossittis nu uitgegroeid tot één van de grootste importeurs van natuursteen en kwartscomposiet in Europa. Naast het hoofdkantoor in Holzwickede, zijn er twee dochterondernemingen bijgekomen. Deze ondernemingen zijn gevestigd in Weyhe bij Bremen en in Walldorf bij Heidelberg.

Rossittis in cijfers

Het bedrijf heeft ongeveer 100 mensen in dienst, waarvan ongeveer 85 in Holzwickede, en levert aan 2.500 particuliere klanten. De opslagcapaciteit beslaat in totaal 100.000 vierkante meter grondgebied. Dankzij een indrukwekkend team, eigen transport en strategisch gepositioneerde stockageplaatsen kan Rossittis vlot Diresco kwartscomposiet en andere materialen leveren over heel Duitsland.

Verspreidt over deze drie vestigingen kan Rossittis 500.000 m² plaat materiaal stockeren in natuursteen en/of kwartscomposiet. Vanaf nu dus ook Diresco BIO-UV kwartscomposiet!

Duitse afzetmarkt

Rossittis heeft zijn succes onder meer te danken aan de ruime keuze uit materialen en steensoorten. De belangrijkste klanten zijn steenverwerkers die de platen verwerken tot keukenbladen, vensterbanken, trappen of wastafels, maar ook vloertegels en plinten. De materialen worden verwerkt in doorsnee particuliere woningen en projectbouw, maar ook in luxueuze hotels, cruise schepen en speciale design projecten. Voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrasaanleg en buitenkeukens werd tot heden altijd natuursteen aanbevolen door Rossittis. Dankzij de verbeterde UV-bestendigheid van Diresco kwartscomposiet, wordt nu voor het eerst in de Duitse markt kwartscomposiet aangeboden voor exterieur toepassingen. 

Waarom kiest Rossittis voor Diresco?

Diresco is al meer dan een decennia actief in de Duitse markt en heeft hierdoor een groot netwerk van keukenzaken, steenverwerkers en architecten uitgebouwd. Dankzij een hoge leverbetrouwbaarheid, uitstekende kwaliteit en snelle service is Diresco een vaste waarde geworden op de Duitse markt. In tegenstelling tot de productie van andere kwartscomposiet platen, worden in het productieproces van Diresco plantaardige harsen gebruikt in plaats van 100% synthetische harsen. Deze innovatieve ontwikkeling, in combinatie met de sterke kernwaardes van Diresco, heeft er voor gezorgd dat Rossittis met veel enthousiasme en goede voornemens Diresco BIO-UV kwartscomposiet gaat verdelen over heel Duitsland.

Schulte Naturstein

Net zoals Rossittis en Diresco is Schulte Naturstein een familiebedrijf, opgericht in 1845 door Johann Heinrich. Wat gestart is als een steengroevebedrijf om lokale Duitse klanten te voorzien van ‘Anröchter Stein’, is Schulte uitgegroeid tot een distributiecentrum dat verschillende soorten natuursteen, keramiek en kwartscomposiet vanuit verschillende landen verdeelt in Duitsland. De dag van vandaag is Schulte Naturstein nog steeds in handen van de familie (5de generatie), met name Reinhard Schulte. Sinds 2012 is Schulte Naturstein reeds een trouwe partner van Diresco om de Duitse markt te bedienen.