Diresco gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer  

OK

Diresco, kenner van
kwartscomposiet

Wie is de fabrikant van je huidig werkblad? De gemiddelde persoon moet je het antwoord schuldig blijven. Het is dus zeker geen schande dat je de naam Diresco nog niet kent, terwijl we als enige Noordwest-Europese producent van kwartscomposiet wél al heel wat keukenaanrechten, trappen, vloeren en wanden sieren. Hoog tijd dus om officieel kennis te maken.

Diresco, kenner van
kwartscomposiet

Wie is de fabrikant van je huidig werkblad? De gemiddelde persoon moet je het antwoord schuldig blijven. Het is dus zeker geen schande dat je de naam Diresco nog niet kent, terwijl we als enige Noordwest-Europese producent van kwartscomposiet wél al heel wat keukenaanrechten, trappen, vloeren en wanden sieren. Hoog tijd dus om officieel kennis te maken.

Wat is kwartscomposiet?

Diresco-kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. Perfect in balans gebracht voor het sterkste, duurzaamste en mooiste resultaat. Onze vakmensen hebben deze natuuringrediënten op wetenschappelijke wijze met elkaar verzoend via een uniek productieproces dat Diresco doorheen de jaren heeft geperfectioneerd. Dankzij onze doorgedreven research kwamen we over de toonbank met een oersterk materiaal dat de vergelijking met diamant doorstaat.

Voordelen van kwartscomposiet

Dat kwartscomposiet een topmateriaal is, weten keukenhandelaars en professionals uit de steenindustrie al jaren. Dit zijn volgens deze experts de grootste pluspunten van D-Quartz!

Vloeistofdicht en vlekbestendig

Vloeistofdicht en vlekbestendig

Kokkerel (en mors) zonder schroom op je Diresco-werkblad, want vlekken krijgen geen vat op kwartscomposiet. Wijn, azijn, koffie of zelfs citroensap … Ons researchteam heeft het allemaal getest en weet: nul poriën in het oppervlak = nul vlekabsorptie. Een ideaal materiaal voor in het hart van het huis.

Krasvast en schokbestendig

Krasvast en schokbestendig

Graniet versus kwartscomposiet: wie doorstaat de schoktest het best? Een natuurstenen werkblad is sterk, maar Diresco doet er nog een schepje bovenop. Wij hebben er een jarenlange productontwikkeling op zitten om sterker dan natuursteen te zijn. Die garantie krijg je niet alleen van ons verkoopteam, maar ook van onafhankelijke onderzoekers. Beloofd.

Indoor en outdoor UV-bescherming

Indoor en outdoor UV-bescherming

Heel wat werkbladen verbleken na verloop van tijd door binnenstromend zonlicht. Zo ga je op enkele jaren tijd van ‘duur aanrecht’ naar ‘zuur aanzicht’. Daarom hebben wij onze beste researchers aan het werk gezet om UV-bescherming toe te voegen aan ons kwartscomposiet. Het resultaat: aanrechtbladen die geschikt zijn voor binnen én buiten.

Onderhoudsvriendelijk

Onderhoudsvriendelijk

Het huishouden is al druk genoeg zonder je zorgen te moeten maken om een vuil keukenwerkblad of groezelige tegels. Daarom zorgde ons onderzoeksteam ervoor dat een Diresco-werkblad makkelijk reinigbaar is met een neutraal schoonmaakmiddel. Handig!

 

Specialist in BIO-UV Technology

Wie zoekt naar een buitenkeuken op maat heeft ongetwijfeld al een droomdesign in gedachten. Een trendy marmerlook, tijdloze donkere natuursteen, een oppervlak dat glinstert in de zon … Maar stond je al stil bij de UV-bestendigheid (en dus de esthetische duurzaamheid) van het gekozen materiaal? Onze researchers deden het voor je en ontwikkelden D-Quartz met de baanbrekende BIO-UV Technology.

Ecologische karakter

D-Quartz is uniek omdat we BIO-harsen op basis van plantaardige ingrediënten gebruiken. Welke kleur kwartscomposiet je ook kiest, je werkblad is dus altijd ‘groen’ bij Diresco.

Buiten toepasbaar

Goed nieuws voor fans van outdoor keukens: Diresco biedt elke look die je maar kan wensen én garandeert dankzij de innovatieve D-Quartz UV Technology dat deze veel beter bestand zijn tegen de invloed van UV-licht. Dat maakt ons gamma uitermate geschikt voor buitenkeukens naar Amerikaans model. Ingebouwde barbecue en een werkblad op maat, permanent in je eigen tuin? Onze expertise maakt het mogelijk.

Van composietvloer tot gevelbekleding

Aangezien deze innovatie standaard in al ons composiet verwerkt zit, hebben ook indoor toepassingen de toegevoegde bonus van zonbestendigheid: vloeren, trappen, wandtegels ... Allemaal zijn ze wetenschappelijk beschermd tegen schade door UV-stralen. BIO-UV zorgt bovendien voor extra veelzijdigheid in het Diresco-aanbod. Denk maar aan de mogelijkheden tot gevelbekleding met D-Quartz-kwartscomposiet.

Specialist in BIO-UV Technology
Leader in Bio-UV technology & D-Quartz logos

Vergelijk Diresco

Twijfel je nog over je keuze voor kwartscomposiet? Hak de knoop door met behulp van enkele vergelijkende tests. Onze Diresco-experts hebben het voor je uitgezocht:

Swipe links om de hele tabel te bekijken
Diresco
D-Quartz
andere kwarts natuursteen keramiek solid surface laminaat
slijtvastheid
kleurvastheid
krasbestendigheid
maatvastheid
vorstweerstand
waterbestendigheid
prijs
verwerkbaarheid
slagvastheid
hittebestendigheid
uv bestendigheid

Kwartscomposiet in alle kleuren

Het kleurengamma van Diresco is even uitgebreid als onze patroonkeuze. Belgian Blue en de gemarmerde Noblesse – ontwikkeld door Belgische productdesigners - zijn dé klassiekers. Het hippe Terrazzo-design wint sterk aan populariteit. Niet enkel dankzij zijn straffe look, maar ook vanwege het unieke productieproces: de gekleurde vlakjes in de Terrazzo-reeks zijn immers gerecycleerde kwartscomposietplaten uit eigen productie. Dankzij het brede kleurgamma heeft D-Quartz-kwartscomposiet voor iedere (buiten)keuken, iedere vloer, wand, trap en gevel wat wils. Welke productlijn doet jouw ogen fonkelen als kwartskristallen? Tijd om kleur te bekennen!

Afwerking naar keuze

De finishing touch van je kwartscomposiet is natuurlijk de afwerking: gladgepolijst composiet als luxe-interieurelement of toch liever een minder glanzende variant die de kwarts een authentieke uitstraling geeft? Bij Diresco maak jij de keuze.

Diresco Afwerking Poli

Poli

Geef kwartscomposiet een glansrol in je interieur

Een werkblad met een hoogglansafwerking doet heel wat hoofden draaien. Dankzij het volledig afgesloten, blinkende oppervlak kunnen vlekmakers niet doordringen tot in het kwartscomposiet. Een hoogglans Poli-blad heeft een luxueuze en moderne uitstraling en tilt elk interieur naar een hoger niveau. Ook het jouwe?

Diresco Afwerking Velvet

Velvet

Laat je verleiden door fluweel

De luxueuze matte uitstraling van deze oppervlaktebewerking zorgt voor een esthetische én tactiele meerwaarde – vandaar de fluweelzachte naam Velvet. Ze staat garant voor een uitstekende dichtheid, diepe kleur en maximale onderhoudsvriendelijkheid. Onderzoek wees uit dat hardnekkige vlekken geen grip krijgen op het Velvet-oppervlak, zelfs zonder protector. Mooi meegenomen!

Diresco Afwerking Anticato

Anticato

Robuuste eyecatcher met extra grip

Mag het wat stoerder in jouw interieur? Dankzij een speciale behandeling heeft Anticato-kwartscomposiet een ruwer oppervlak met subtiel reliëf. Dat zorgt volgens onze experts voor aanzienlijk minder slipgevaar (handig op vloeren én keukenwerkbladen) en opent ook nieuwe decoratieve perspectieven. Voor durvers!

Afmetingen

Dankzij het Jumbo plaatformaat (318x155cm) en de verschillende plaatdiktes (1,2 cm, 2 cm en 3 cm) kan D-Quartz gebruikt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Keukenaanrecht, wastafelblad, douchewanden en douchebakken, tegels, gevels of meubilair. Het kan allemaal!

Afmetingen

Veelgestelde vragen

Met vragen kan je altijd terecht bij onze dealers.

Snel een antwoord nodig? De vaakst gestelde vragen hebben we voor je samengevat in deze bondige FAQ.

Wat is natuurlijke kwarts?

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen ter wereld. Onze leveranciers vermalen de grote kwartsblokken naar kwartsgranulaten. Diresco kwartscomposiet bestaat uit 94% natuurlijke kwartsgranulaten.

Door het gebruik van deze kwartsgranulaten is Diresco kwartscomposiet extreem sterk, zeer krasbestendig.

Voordelen van Diresco kwartscomposiet?

Diresco is een niet-poreuze steen met uitmuntende eigenschappen zoals krasvrij en zuurbestendig - maatvast en schokbestendig - vloeistofdicht en vlekbestendig - corrosie en vochtbestendig

Waar kan ik Diresco kwartscomposiet kopen?

Contact nemen met de dealer van uw land, zie de link "Dealers" in het hoofdmenu.

Moet ik een protector toepassen op Diresco materialen?

Door de dichtheid van de poriën is het niet nodig om een protector aan te brengen op composiet werkbladen met de afwerkingen Poli of Velvet. Echter onze ruwe afwerking, anticato, kan u best behandelen met een protector, verkrijgbaar in gespecialiseerde handel.

Wat mag ik dagelijks gebruiken voor het onderhoud van Diresco kwartscomposiet?

Diresco kwartscomposiet kan eenvoudig gereinigd worden met een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals gootsteenontstopper, ovenreiniger, metaalreinigers, verfafbijt….

Een eenvoudige vaatdoek of microvezeldoek volstaat, een schuursponsje is verboden. We verwijzen graag naar onze uitgebreide onderhoudsvoorschriften.

Kan ik op mijn Diresco werkblad snijden?

Het oppervlak is zeer krasbestendig, toch raden we aan om een snijplank te gebruiken uit respect voor uw werkblad.

Is Diresco kwartscomposiet bestand tegen warmte?

Diresco kwartscomposiet is hittebestendig. Gebruik uit respect van uw werkblad een onderzetter bij het plaatsen van een hete kookpot of overschotel, extreme plotse warmteverschillen kunnen schade aanbrengen aan uw oppervlakte.

Welke producten worden aangeraden bij het plaatsen?

Een vakman gebruikt tweecomponentenlijm bij het plaatsen van werkblad. Plaats tegels steeds op een vlakke, stabiele, droge en gereinigde ondergrond.

Kan ik Diresco gebruiken in mijn keuken?

Diresco Stone is een ideaal werkblad voor uw keuken, het zorgt ervoor dat u elke dag zorgeloos geniet tijdens het koken.

Kan ik Diresco voor andere toepassingen gebruiken?

De kwartscomposiet wordt ook heel vaak gebruikt in de badkamer. Op een eenvoudige manier verkrijgt u een inloopdouche zonder voegen; maar ook andere spatwanden of een design volle wasbak;…

Kan ik Diresco gebruiken voor vloeren?

Natuurlijk is het geschikt als vloer, zo kan u uw vloer volledig laten aanpassen aan de kleur van uw werkblad of uw badkamer één geheel laten vormen. Het is ook toepasbaar als een trapbekleding, waar de krasbestendigheid erg op prijs wordt gesteld.

Downloads

Duik in de wereld van Diresco: onze brochures en technische specificaties kan je hier gratis downloaden.